Přijeli v mercedesu, neměli na benzín, tak prodávali zlato

ŠUMPERSKO – Podvodníci se zlatem obelstili v úterý mladého muže na Šumpersku. Prodali mu šperky, o kterých tvrdili, že jsou zlaté. Případ nyní prošetřuje policie. „Opětovně varujeme před podvodníky, zpravidla cizinci, kteří nabízejí rádoby zlaté šperky. Ve skutečnosti se jedná o pouhou bižuterii,“ apeluje na veřejnost policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Včerejší podvodný tah se podařil v podvečer na náměstí Svobody v Mohelnici. Muže oslovila dvojice cizinců s tím, že nemají peníze na benzín a tak se mu za výhodnou cenu snažili nabídnout k prodeji zlaté šperky. „Jednalo se o dva cizince, kteří cestovali starším typem vozu zn. Mercedes šedé barvy. Mladíkovi nakonec vnutili tři prsteny a náramek, který si jeden z pachatelů sundal přímo z ruky,“ popsala mluvčí.

Ze šperků se vyklubala obyčejná bižuterie a mladík tak přišel o tisíc korun. „V souvislosti s tímto případem občany opětovně nabádáme k obezřetnosti a žádáme, aby v případě, že zaregistrují pohyb podvodníků, ihned zalarmovali policisty,“ dodala Vybíhalová.