Vztek si vybil na dveřích metra. Poznáváte podezřelého boxera?

PRAHA – Kdo z nás někdy nedobíhal nějaký ten spoj hromadné dopravy, ale dveře se mu před nosem zavřely? Policie hledá mladíka, který svoji prohru nebral příliš sportovně.

Stanicí metra Letňany na trase pražského metra linky C, se v úterý 23. července odpoledně rozlehla velká rána, a dveře jedné odjíždějící soupravy se proměnily v hromadu střepů. Poškozené bylo i ovládací elektronické tlačítko. Celková škoda zhruba třicet tisíc korun. Důvodem byl vztek jednoho mladíka, který dobíhal, ale nedoběhl. Souprava mu zavřela dveře před nosem. Proto provedl výpad a svůj hněv si vybil na nevinných dveřích. Pak z nástupiště utekl, jako by nechtěl čekat na další spoj.

„Podezřelého, který měl nezvykle vysoko vytažené bílé ponožky, a kterého zachytily bezpečnostní kamery, nyní v souvislosti s tímto případem hledáme. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ žádá veřejnost policejní mluvčí Jan Daněk. Případ prošetřují policisté ze třetího policejního obvodu pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, za což hrozí v případě dopadení a odsouzení až rok odnětí svobody.