Policie se činí na Grand Prix Brno. Podívejte se na video parádního vystoupení policejních motocyklů

BRNO – Nezbytnou pyrotechnickou prohlídkou tribun, jezdeckého zázemí a všech servisních zón odstartovali brněnští policisté opatření na víkendovou motocyklovou Grand Prix. Od brzkých ranních hodin operovalo na Masarykově okruhu několik stovek policistů.

V sobotu kvůli intenzivnímu dešti policisté zvolili mokrou variantu parkování na silnici I/23. Posílali tam i autobusy MHD pro odvoz návštěvníků k okruhu. Po sobotním programu změnili dopravní značení, aby zkapacitnilo silnice pro rozjezd. V okolí okruhu a také na komunikaci I/23 parkovalo 8 942 aut, 2 100 motocyklů, 37 autobusů a 200 karavanů.

Sledování závodů a bohatýrský a rázovitý život v kempech je spojen s požíváním alkoholických nápojů. „V sobotu a v neděli odpoledne budou preventisté Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje připraveni na frekventovaných místech na odchodu k parkovištím a do kempů připraveni se zájemci provést dechovou zkoušku na alkohol. Ti řidiči, kteří si nebudou jisti tím, zda jsou či nejsou pod vlivem alkoholu tak jednoduše a snadno zjistí, zda mohou bezpečně a bez možného rizika usednout za volant či řídítka,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Při rozjezdu byl kromě deště nejvýraznější komplikací kamion, který kvůli technické závadě zastavil ve zúžení na D1 na 190. kilometru. Policisté neřešili nic závažného, v kempech proběhlo několik rušení nočního klidu. V pátek kontrolovali dva řidiče cizince pod vlivem alkoholu, hodnota nepřesáhla jedno promile. V neděli krátce před hlavním závodem se brněnští policisté spolu se svými kolegy z Hradní stráže a vojenské policie prezentují zajímavým vystoupením v pro diváky nejatraktivnější části tratě „céčku“. Připravili atraktivní podívanou, jejímž základem je stoprocentní ovládání motocyklu. Páteční generálka vyšla na výtečnou, jak je vidět na videu.