Tragická nehoda na Klatovsku zmařila dva lidské životy

KLATOVSKO – Včera ve večerních hodinách došlo nedaleko obce Dolní Lhota k tragické události, následkem které bohužel zhasly dva lidské životy. Vše se odehrálo rychle a nečekaně.

Pětaosmdesátiletý řidič z Klatov v autě značky VW Polo, který byl na cestě směrem od obce Dolní Lhota, vjel do křižovatky právě ve chvíli, kdy tam po hlavní silnici projíždělo osobní auto Honda. Došlo k nárazu, japonské auto dostalo smyk a přejelo do protisměru, kde se srazilo s přední částí auta značky Dacia Logan, které přijíždělo směrem od Janovic nad Úhlavou.

Řidič Hondy, šestadvacetiletý muž z Klatovska, byl se zraněními letecky transportován do nemocnice, kde jejich následkům bohužel podlehl. Jeho spolujezdkyně utrpěla vážná zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela. Řidič i spolujedoucí z Dacie byli převezeni do zdravotnického zařízení k ošetření. U dvou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky.

Muž z Hondy se vzhledem ke svému zdravotnímu stavu testům nemohl podrobit. „Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a příčinu i okolnosti dopravní nehody dále šetří,“ podala informaci policejní mluvčí Dana Ladmanová.