Tolik alkoholu v krvi by nevydržel ani slon, ale žena si klidně řídila auto

BRANDÝS NAD LABEM – Žena totálně “na mraky” vystoupila z auta před prodejnou v Mratíně. Bystrý spoluobčan, když viděl v jakém je stavu, jí zabránil ve znovu usednutí za volant a přivolal policisty. Policisté s ženou na místě vyřešili co se dalo, ale protože byla zcela mimo, na služebnu si ji pozvali na následující den. Dorazila, ale zpitá víc než předchozí den!!! 

Na policejní služebnu do Brandýsa nad Labem přijela se třemi a půl promile. A to už je alarmující hodnota alkoholu! Navíc řízení pod vlivem alkoholu nebyl ženin jediný prohřešek. Má platnou blokaci řidičského oprávnění. 

“Žena se na policejní stanici opravdu dostavila, ale v horším stavu, se zjevnými znaky opilosti než předešlý den. Dechová zkouška u předvolané ženy prokázala hladinu tři a půl promile alkoholu,” potvrdila tisková mluvčí Eva Hašlová. Policistům nezbylo nic jiného, než ženu poučit a předvolat další den. Poté, co opustila policejní služebnu, opětovně usedla za volant vozidla, které nechala zaparkované několik set metrů opodál. Na cestě domů ji policisté zastavili v Brandýse nad Labem, jak řídila vozidlo. Dechová zkouška opětovně potvrdila přítomnost více jak tři promile alkoholu v dechu. Konečně tedy skončila na záchytce!  Za nezodpovědné jednání ji hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.