Policisté hledají svědky smrtelné srážky na jihlavském přivaděči

JIHLAVA – V noci na neděli 11. srpna v blízkosti přemostění u Vodního ráje srazilo auto chodce a ten svým zraněním na místě podlehl. Policisté teď hledají svědky tragické nehody, která se stala krátce před půlnocí. Pokud máte jakékoliv informace, volejte linku 158.

„Řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia projížděl po silnici ve směru od Havlíčkova Brodu na Jihlavu. V místě přemostění zřejmě přehlédl muže, který ležel na komunikaci v jízdním pruhu, a došlo ke střetu. Třiašedesátiletý chodec utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ připomněl okolnosti nehody policejní mluvčí David Linhart s tím, že u třiadvacetiletého řidiče byla dechová zkouška negativní a další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem prověřování.

Policisté se obrací na případné svědky nehody, kteří si všimli v danou dobu, tedy v sobotu kolem půlnoci, pohybu chodce po dálničním přivaděči, aby kontaktovali linku 158.
„Stejně tak bychom uvítali svědectví, případně záběry z palubních kamer vozidel, která v tu dobu projížděla po dálničním přivaděči, a to v obou směrech, nebo na dálniční přivaděč ve směru od Jihlavy najížděla,“ doplnil David Linhart. Svědectví volejte na linku 158.