Proháněl motorku po sídlišti a najednou bum! Dalším dvěma motorkářům nedali řidiči přednost

HODONÍN – Dopravní policisté během necelých 24 hodin řešili v Hodoníně hned tři dopravní nehody motocyklistů. Jednu nehodu si mladík na motorce způsobil sám při nepřiměřené rychlosti, další dva motorkáři doplatili na to, že jim řidiči aut nedali přednost.

zdroj: Policie ČR

K první události došlo v úterý odpoledne na křižovatce ulic Dvořákova a Třídy Dukelských hrdinů u obchodního domu Lidl. Řidič Škody Superb při odbočování vlevo přehlédl v protisměru jedoucí motocykl a nedal mu přednost. Uprostřed křižovatky se oba srazili a motocyklista po pádu utrpěl lehké zranění.

Krátce před jednadvacátou hodinou došlo v ulici Slunečná na jižním sídlišti k další dopravní nehodě, která měla mnoho svědků. Ti už totiž řidiče tohoto motocyklu Kawasaki znali. Po večerech se jim pod okny už za tmy jen tak proháněl a nešlo ho při otevřených oknech přeslechnout. Tentokrát nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a narazil do zaparkované dodávky. Po pádu na vozovku si způsobil lehké zranění, které mu ošetřila osádka přivolané sanitky.

Zdroj: Policie ČR

Třetí nehoda se odehrála ve středu v půl sedmé na ulici Velkomoravská. Řidič Škody Octavie vyjížděl z benzinky na hlavní silnici. Přitom zřejmě přehlédl jedoucího motocyklistu a nedal mu přednost. Po nárazu do auta a pádu na silnici utrpěl motorkář zranění, se kterým byl odvezen do nemocnice. „Všechny zmiňované události se obešly bez alkoholu,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.