Brutálně napadl seniora a ještě ho okradl. Policie hledá agresora, neznáte ho?

PRAHA – Mezi stanicemi Háje a Roztyly prožil senior chvíle hrůzy. Musel čelit fyzickému útoku i šacování od výrazně mladšího muže. Nakonec mu útočník ukradl telefon.

Poklidná cesta podzemní dráhou se změnila ve chvíli, kdy k třiasedmdesátiletému seniorovi přistoupil neznámý muž a obvinil ho, že mu ukradl mobilní telefon. Začal na staříka dorážet, dokonce mu drze prohledal igelitku, kde nic nenašel. To ho patrně rozčílilo a tak vrazil seniorovi facku, až se chudák sesunul k zemi. „Agresor mu pak sebral batoh a vystoupil s ním ve stanici Roztyly. Na nástupišti batoh prohledal, a když opět nic nenašel, prošacoval seniorovi kapsy u kalhot,“ uvedla k neuvěřitelnému případu, který zachytily bezpečnostní kamery, policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Zdroj: Policie ČR

Teprve tam našel mobilní telefon, který vzápětí odcizil a říkal, že je jeho. Senior neměl šanci se zhruba čtyřicetiletému muži bránit, nestačily na to jeho omezené síly a dispozice. Případ se stal v pátek druhého srpna, a závěr akce zachytily kamery na nástupišti metra. Policisté věc prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až deset let. Pokud podezřelého muže na záznamu poznáváte, či máte informace o jeho pohybu, kontaktujte linku 158.