Marihuana a antidepresiva, zaručená jízdenka do nemocnice. V tom lepším případě

PRAHA – Mladík si dal několik jointů a doplnil to antidepresivy. Nebyl schopen slova, ani stát nemohl. Pomoc naštěstí přišla včas.

Svítání přivedlo do ulice Kafkova hlídku městských strážníků. Objevili tu bezvládné tělo šestnáctiletého mladíka. Přivedli ho do stavu lehké bdělosti, a pokusili se s ním navázat kontakt. Bylo to náramně obtížné, protože mladík pouze cosi mumlal. Nebyl schopen stát. Ovšem nejevil známky fyzického zranění. Jen působil značně zmateně. Po nějaké době se strážníkům podařilo zjistit mladíkovu totožnost.

„Test na alkohol byl negativní, na drogy ovšem ukázal pozitivní výsledek na cannabis. Mladík pak přiznal, že vykouřil minimálně dvě cigarety s marihuanou a ty navíc doplnil antidepresivy. Kdo mu drogu prodal nevěděl,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Strážníci přivolali záchranáře, kteří si mladíka převzali, a převezli ho do nemocnice. Také složitě od mladíka získali kontakt na matku, kterou informovali o stavu syna. Podobně budou kontaktovat i odbor péče o děti a mládež příslušné městské části.