Tři pátrání během dvou hodin! Hasiči se vydali na pomoc pohřešovaným

ZLÍNSKÝ KRAJ – Hasiči se během včerejšího dne zapojili do tří pátrání po ztracených osobách ve Zlínském kraji. Zvláštností je, že všechny případy byly nahlášeny během dvou hodin nezávisle na sobě. Při snaze přivést domů pohřešované zasahovali na Zlínsku, Vsetínsku i Kroměřížsku.

Foto: Zraněnou houbařku museli hasiči vynést obtížným terénem. Zdroj: HZS Zlínského kraje

O prvním případu se krajské operační středisko dozvědělo pár minut po druhé hodině. „Podle přijatých informací se starší turistka ztratila nedaleko Luhačovic na Zlínsku,“ upřesnil mluvčí HZS Pavel Řezníček. K události vyrazily čtyři jednotky. Ještě před jejich příjezdem se ale případ sám vyřešil a ztracená žena byla nalezena.

O necelou hodinu později se rozběhlo druhé pátrání. „Tentokrát se jednalo o zraněnou houbařku, která se ztratila nedaleko Vsetína, místní části Horní Jasenka. K místu vyrazily tři jednotky hasičů z blízkého okolí. Žena byla nalezena se zraněným kotníkem nedaleko bydliště v korytě potoka,“ sdělil Žemlička. Po prvotním ošetření byla naložena na nosítka a hasiči ji následně vynesli těžkým a nepřístupným terénem až k vozidlu posádky zdravotnické záchranné služby, která si ji převzala do péče.

K nahlášení třetí události došlo ve tři čtvrtě na čtyři. Čtyři hasičské jednotky tak zamířily do obce Rajnochovice na Kroměřížsku. „Zde bylo zahájeno pátrání po pohřešované starší ženě se dvěma malými dětmi. Krátce po příjezdu jednotek byli naštěstí všichni nalezeni hlídkou policie a další zásah jednotek tak nebyl nutný,“ potvrdil Řezníček.