Máte rádi létání? Pak si rozhodně nenechte ujít následující show

HRADECKO – Hradecké letiště koncem léta pravidelně ožívá za zvuků motorů a vrtulí. Nebude to jinak ani letos. Podívejte se, kdy se pro vás prostory otevřou a jak si s návštěvníky poradí dopravní podnik.

Nemáte ještě program na víkend a zbožňujete letectví? Pak byste měli rozhodně zavítat na 26. ročník mezinárodní letecké přehlídky CIAF, který se koná od 31. srpna do 1. září na letišti v Hradci Králové. Těšit se můžete na akrobatické skupiny jako The Flying Bulls nebo Breitling Jet Team, kteří se na hradeckou přehlídku vrací po šesti letech. Atraktivní bude pro diváky i simulovaný souboj stíhačky MIG 15 s vrtulníkem AH 15 Cobra. Areál letiště bude otevřen od 8 do 17 hodin. „Chodím s manželkou každý rok. Přes léto je tolik akcí, ale tahle je pro mě nejkrásnější. Snad vyjde počasí,“ těší se mladý letecký modelář Michal Kučera.

Dopravní podnik zajistí na tuto akci mimořádnou dopravu. Autobusy budou vyjíždět od nádraží a budou jezdit v půlhodinových intervalech od 8.15 do 11.45 hodin. Doprava zpět bude probíhat od 14.30 do 17.30 hodin. Jízdenka pro dospělé bude stát 25 korun, pro děti od 6 do 15 let 12 korun. Další spoje budou zajištěny dle potřeby.