Na stadionu Za Lužánkami se natáčí film o Zátopkovi

BRNO – Těšíte se na film o atletické legendě? V Brně se právě natáčí olympijské scény. Režisér David Ondříček natáčí na stadionu Za Lužánkami v Brně film o Emilu Zátopkovi. V hlavních rolích hrají Martha Issová a Václav Neužil.

Brněnský stadion i díky jeho neutěšenému stavu prý film zachránil. Jiný stadion, který by se dal přetvořit do podoby z přelomu čtyřicátých a padesátých let minulého století, údajně filmaři už nenašli. A tak by se film bez stadionu Za Lužánkami asi vůbec nenatáčel. Na úryvku filmu můžete zkontrolovat, jak se blíží originálu.

Emile!!! Je s tebou všechen náš lid!!! ???‍♂️Těšíte se na film o atletické legendě? V Brně se právě natáčí olympijské scény. Zkontrolovali jsme, jak se blíží originálu ?Dobový komentář stojí za to! ?️Zátopek LUCKY MAN FILMS

Zveřejnil(a) Události Brno dne Pátek 30. srpna 2019

Stadion bylo potřeba pro natáčení zcela předělat. Stadion v chátrajícím stavu tak prošel velkou změnou. Stromy vykácela Veřejná zeleň města Brna. „Město pomohlo i s uložením nové a odvozem staré zeminy,“ řekl první náměstek primátorky Petr Hladík. Následně se vytvořila nová běžecká dráha. Plocha se musela znovu srovnat a zhutnit, také se pěstoval trávník. Město chce stadion podpořit kulturními a sportovními akcemi. Plánuje stadion využít na volnočasové aktivity a trávník udržovat.

Aby byl běh co nejvíc autentický, závodí skuteční běžci a v reálných Zátopkových časech. Martha Issová prochází regulérním atletickým tréninkem stejně jako jiné oštěpařky. K Daně Zátopkové cítím veliký respekt a úctu,“ popsala své přípravy Issová. V Brně se natáčí nejnáročnější scény z celého filmu. Filmaři natočili běh na deset kilometrů z Londýna 1948. Kromě Brna zavítají filmaři také na Lipno, do Prahy a na Slovensko.