Žena s malým dítětem unikla o vlásek smrti! Strom zasáhl jejich auto

STŘEDOČESKÝ KRAJ -Někde ani nefouklo a vzduch by se dal krájet, někde třísky létaly! Na některých místech přišel tak silný liják, že stromy padaly jak svíce. Na Příbramsku strom zasáhl  auto, ve kterém cestovala žena s dítětem. Naštěstí se vše obešlo bez zranění. Bez úrazů se obešly i všechny další přírodní katastrofy. 

Ačkoli na rozdíl od předchozích dnů meteorologové nevydali pro střední Čechy žádnou výstrahu, ve čtvrtek v části kraje udeřily intenzivní srážky. “Důsledky deště sice krátkodobého, avšak velmi vydatného deště odpoledne zvýšily i počet událostí, k jejichž řešení museli vyrazit hasiči,” informoval tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel z centrály středočeských hasičů. 

V odpoledních hodinách mezi třetí odpoledne a devátou večer  středočeští hasiči museli sedmačtyřicetkrát vyrazit do terénu.  Nejvíce zasaženo bylo Benešovsko se sedmnácti zásahy, po šesti jich pak hasiči zaznamenali na Kladensku a Mladoboleslavsku. V jedenácti případech bylo třeba čerpat vodu, ať už šlo o zatopené objekty, nebo „laguny“ či „jezera“ na komunikacích. Spadlé stromy bylo třeba odklízet na osmi místech.