Neznámý pachatel odcizil netradiční vozidlo a pak se s ním toulal po Kolodějích

PRAHA – V pražských Kolodějích řešili strážníci zapeklitý problém. Hledali a nenašli, pak našli a předali. Předmětem hledání byl fekální vůz.

Kradou se různá vozidla. Na náhradní díly, na objednávku. Proto, aby se v nich pachatel jen tak svezl, a užil si skvělou jízdu, na kterou za normálních okolností nemá nárok. Většinou se jedná o pěkná, nová auta. Ovšem ne tak v pražských Kolodějích. Tam se neznámý pachatel projížděl v odcizeném fekálním voze. Pravděpodobně ho těšil vzácný náklad v cisterně. Navíc jel v noci a neosvětlený, a tak jeden místní obyvatel zavolal na pomoc strážníky. Ti přijeli na místo, a hledali dotyčný vůz, ale marně. Slehla se po něm zem.

„Druhý den dopoledne se ozval další obyvatel Kolodějů. O několik ulic dále měl před jeho dům někdo odstavit vozidlo, které mu zde překáží. Byla to tatáž cisterna z předchozího dne,“ uvedla mluvčí strážníků Michaela Teplá. Hlídka strážníků na místě zjistila, že vůz Praga V3S v provedení cisterna, je veden jako odcizený. To jim následně potvrdil i majitel, kterého se podařilo dohledat a zkontaktovat. Fekální vůz byl zajištěn a celý případ předán Policii ČR k dalšímu šetření.