Srazil mladého cyklistu a ujel. Pomůžete s objasněním případu?

ČESKOBUDĚJOVICKO – Dnes v ranních hodinách byl na Českobudějovicku neznámým řidičem sražen mladý chlapec jedoucí na kole. Řidič bohužel z místa nehody ujel a policisté nyní žádají o pomoc případné svědky.

Nehoda se stala na místní komunikaci u obce Sedlec na Českobudějovicku před pátou hodinou ranní. Mladistvý cyklista jel na svém kole ve směru z obce Vlhlavy, přičemž byl řádně osvětlen. „V tu dobu ho předjížděl dosud neznámý řidič blíže nezjištěného osobního vozidla, kdy jej svou pravou stranou zachytil za řídítka na levé straně. Chlapec po střetu spadl do silničního příkopu, kde se zranil,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Řidič osobního vozidla z místa nehody ujel, aniž by mladému cyklistovi poskytl první pomoc. „Případ nyní převzali policisté z oddělení obecné kriminality. Ti žádají případné svědky o pomoc,“ říká policejní mluvčí. Kriminalisty kontaktujte na Územním odboru České Budějovice, Služba kriminální policie a vyšetřování, Oddělení obecné kriminality, Plavská 2, telefon 972 226 460, por. Ing. Josef Bouberle nebo přímo na linku tísňového volání 158.