Neuvěřitelný hazard! Mladík v autě vezl jedenáct lidí

ČESKOKRUMLOVSKO – Českokrumlovští policisté dnes zveřejnili informaci o vážné nehodě, která se stala v neděli 8. září 2019. Devatenáctiletý mladík zde neskutečně hazardoval se životy svých spolujezdců. Ve voze vezl větší počet lidí, než je povoleno. Jednoho z nich navíc na kapotě auta.

K nehodě došlo v neděli ráno kolem půl čtvrté mezi obcemi Plešovice a Třísov na Českokrumlovsku. Mladík řídil vozidlo, kdy uvnitř vozidla sedělo více osob, než je počet sedadel. Aby toho však nebylo málo, na přední kapotě auta se nějakým způsobem držel jednadvacetiletý vrstevník. Vůz celkem přepravoval jedenáct osob.

„Při jízdě po uvedené trase řidič prudce přibrzdil, kdy mladík z přední kapoty spadl před vozidlo a následně byl přejet. Při této nehodě došlo k těžkému zranění mladíka, který byl následně transportován do nemocnice,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dopravní policisté vyzvali řidiče, aby se podrobil testu na zjištění alkoholu v dechu. „Výsledek prvního měření vykázal více na 0,9 promile,“ konstatoval Bajcura. Případ byl předán do vyšetřování kriminalistů, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti.