Video: Šlehnul si přímo před kamerou a pak vyrazil do provozu

PRAHA – Na Černém Mostě, si na parkovišti připravil a naaplikoval drogu muž. Překvapivě to bylo hned pod kamerou strážníků.

Krátce po poledni došel jednačtyřicetiletý muž ke svému vozu, nastoupil, ale hned se nerozjel. Vytáhl z přihrádky náčiní k přípravě drogy, a počínal si zkušeně. Během přípravy stihl ještě vykouřit cigaretu a vypít energetický nápoj. Nakonec si drogu vpravil do těla a takto naladěn vyrazil do provozu. Celou dobu jej však sledoval operátor u kamerového systému, a ten nakonec i vyslal za výtečníkem hlídku pražských strážníků.

„Hlídka dostihla muže v Ocelkově ulici, kde spáchal přestupek a nepoužil znamení o změnu směru jízdy. Strážníci vozidlo zastavili, a muže legitimovali a sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu jízdy pod vlivem návykové látky. Muž tvrdil, že minulý den pouze kouřil marihuanu. Test na drogy to potvrdil a ukázal rovněž přítomnost opiátů,“ uvedla k případu mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Dalšího zdrogovaného motoristu načapali strážníci v ulici Nad Vršovskou horou. Motocyklista neměl na hlavě ochrannou helmu a při kontrole strážníci pojali podezření, že je padesátiletý muž pod vlivem návykové látky. Test na alkohol byl negativní, zato ten na drogy ukázal přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Oba případy si převzali republikoví policisté k dalšímu řešení.