Lékárnici vyhrožoval s injekční stříkačkou v ruce. Teď mu hrozí deset let za mřížemi

KVASICE – Na takový zážitek lékárnice z kvasické lékárny nejspíš nikdy nezapomene. Začátkem minulého měsíce vtrhl do prodejny a pod pohrůžkou si odnesl dva tisíce korun. „Ihned po oznámení jsme po pachateli začali pátrat. Hledali jsme osobu, která by odpovídala popisu, který uvedla lékárnice, a zároveň jsme prověřovali veškeré získané informace,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Třicetiletý muž ze Zlínska vešel do lékárny v odpoledních hodinách. Přistoupil k pultu s inzulinovou stříkačkou s jehlou v ruce a požadoval po lékárnici dva tisíce korun. „Přitom zdůraznil, že má hepatitidu typu C, píchá si drogy a byl by nerad, kdyby musel udělat něco ošklivého. Žena za pultem mu z obavy raději peníze vydala,“ sdělila Kyšnerová.

Poté se pachatel zachoval velmi zvláštně. Za peníze jí poděkoval a slíbil, že je vrátí. Zároveň požádal, aby ho neoznámila na policii a posléze s lékárny odešel. Zaskočená žena se ale přemluvit nedala a kontaktovala policii.

V uplynulých dnech se kriminalistům podařilo zjistit jeho totožnost. „Muž se u výslechu k činu přiznal. Ke spáchání tohoto skutku ho prý přiměla jeho tíživá životní situace,“ uvedla Kyšnerová. Nyní mu hrozí až deset let vězení.