Nový bazén a atrakce pro děti i dospělé! Koupaliště ve Valašském Meziříčí se nejspíš rozroste

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Nevzhledná díra po bazénu, která ve Valašském Meziříčí už léta zeje prázdnotou, se možná brzy zaplní místními plavci. Osud opuštěného prostoru byl předmětem diskuze na posledním jednání zastupitelů a výsledkem je možná varianta řešení. Vyplnit by jej mohl nový venkovní bazén s širokou nabídkou aktivit.

Starosta Robert Stržínek možnosti vzniku nového bazénu probíral s Miroslavou Wrzeckou, jednatelkou městské společnosti ST Servis s. r. o. a zástupci firmy Berndorf, která mimo jiné dodávala nerezové komponenty valašskomeziříčského krytého bazénu. „Aktuálně máme na koupališti k dispozici dvě vodní plochy, z nichž jedna je určena malý dětem a druhou tvoří bazén se šesti plaveckými drahami. Jednoznačně nám však chybí bazén pro věkovou kategorii od patnácti let a zároveň i vodní vyžití pro starší generaci,“ uvedl starosta.

Foto: Současný stav prázdného prostoru. Zdroj: Město Valašské Meziříčí

Výsledkem je studie, se kterou zastupitele seznámil. Počítá se zalomeným tvarem původního bazénu a s úpravou houbky na 1,2 metru. „Nový bazén by mohly doplnit šestnáctimetrová skluzavka a pětasedmdesátimetrový tobogán, které patří k nejoblíbenějším atrakcím. Velké oblibě se těší také vodní stěna, masážní trysky, lekníny, houpací záliv a starší návštěvníci oceňují zejména lehátka a sedátka s perličkou,“ vyjmenoval Lukáš Pokluda ze společnosti Berndorf.

Odhadovaná cena je vyčíslena na pětapadesát milionů korun bez DPH. „Studie je zpracovaná velmi střízlivě a zároveň odráží všechny potřeby našeho města v této oblasti. Nyní chceme studii doplnit o případné podněty zastupitelů a občanů. Už příští rok by mohla naše společnost ST Servis vysoutěžit zhotovitele projektu,“ přislíbil starosta Robert Stržínek.

Foto: Studie možného využití „díry“ po bazénu. Zdroj: Město Valašské Meziříčí