Znojemští strážníci zveřejnili VIDEO z noční honičky zdrogovaného řidiče

ZNOJMO – Městská policie Znojmo zveřejnila videozáznam honičky, při které dopadli strážníci zdrogovaného řidiče v uličkách města. Událost proběhla v noci na středu. Řidič fordu se choval nebezpečně a ohrožoval okolí. Chování muže už řeší státní policie.

Ford nejprve jel ve městě v protisměru. „Přes kamerový systém jsme zaznamenali jízdu fordu v jednosměrce v protisměru z Komenského náměstí na ulici Kovářskou. Auto pak směřovalo ven z centra na náměstí Svobody, kde se už za něj zavěsila motorizovaná hlídka a okamžitě dala řidiči pokyn k zastavení vozidla nápisem STOP,“ uvedl Petr Hladký z Městské policie Znojmo. Řidič zareagoval tak, že prudce odbočil do ulice F. J. Curie a přes chodník a travnatou plochu vjel do parku, kde je pěší zóna. Zběsilá jízda pak pokračovala dalších pět set metrů, než zastavil na kruhovém objezdu u Mariánského náměstí a ulice Pontassievská. „Řidič se okamžitě dal na útěk, ale dvojice strážníků ho během několika vteřin doběhla a spoutala. O dva spolujezdce, kteří s ním jeli v autě, se postaral třetí strážník,“ doplnil Hladký.

Vzápětí se ukázal důvod, proč třiatřicetiletý řidič svou jízdou ohrozil ostatní účastníky provozu i sebe. Test na drogy byl totiž pozitivní a navíc strážníkům přiznal, že má uložený zákaz řízení. Případ si na místě převzala Policie České republiky. Strážníci policistům pomohli při převozu řidiče do nemocnice kvůli odbornému testu na drogy v těle.