Vyjížďka na Jawě skončila zraněním. Víme, jak k tomu došlo!

TÁBORSKO – Poněkud nepochopitelné chování předvedl řidič historické motorky tovární značky JAWA, když na Táborsku nezvládl řízení a nepovedlo se mu v pořádku najet na dálnici D3. Na tom by nebylo nic až tak neobvyklého, kdyby zde nehrál roli alkohol. Policisté dnes tyto informace zveřejnili i s fotografiemi. Podívejte se, co se na nájezdu stalo.

K nehodě došlo počátkem srpna letošního roku, a to krátce po poledni. „Jednačtyřicetiletý muž jel na historické motorce tovární značky JAWA ČZ 250 roku výroby 1957 po silnici I/24 ve směru od Třeboně k nájezdu na dálnici D3. Zde na nájezdové větvi pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, v zatáčce vyjel mimo ideální stopu a narazil do dopravního značení (konkrétně vodící tabule). Poté upadl na travnatý pás a zranil se,“ upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místě jej ošetřili zdravotníci záchranné služby a muž byl také vyzván k provedení testu na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Ten ze zdravotních důvodů opakovaně odmítl. Po převozu do nemocnice byl zajištěn biologický materiál, kdy mu rozborem odebrané krve byla zjištěna hladina bezmála 2,2 g/kg alkoholu.

„Včera se uvedený muž na výzvu dostavil na služebnu v Chotovinách, kde si z rukou strážců zákona převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky,“ sdělil policejní mluvčí. Případ je řešen formou zkráceného řízení a o dalším osudu řidiče bude podle informací policie do dvou týdnů rozhodovat soudce.