Je rozhodnuto, až 130 nových parkovacích míst pro kamiony přibude na dálnice D1

BENEŠOV –   Nejstarší a nejdelší dálnice u nás, D1 má být do konce roku bohatší o 130 nových parkovacích míst. Řidiči by pak měli mít k dispozici celkem 850 parkovišť, dalších 213 vznikne pro takzvané mimořádné události.

V rámci zimní údržby budou také po celou zimu stát na exitu 90 dva posypové vozy, které v případě potřeby okamžitě vyjedou a ošetří vozovku. Informoval o tom ministr dopravy Vladimír Kremlík na společném jednání s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem. „K usměrnění provozu má přispět také proměnné dopravní značení, které pracuje s kombinací dopravních a meteorologických dat. Ředitelství silnic a dálnic jej v rámci pilotního provozu od prosince nainstaluje na území Kraje Vysočina,“ řekl Vladimír Kremlík.

S nařízením z poloviny léta, kdy se ministři shodli na zákazu jízdy kamionů v neděli od půlnoci až do 22:00 a o zákazu předjíždění kamionů na vytipovaných místech dálnice, by se konečně řidiči mohli dočkat plynulejší jízdy po „brněnské“ dálnici. A což teprve, až bude dálnice zcela zmodernizovaná a zbavíme se všech stavebních prací na ní.