Hrad křivoklát o víkendu ožije, jako ve středověku

KŘIVOKLÁT – Pořadatelé zvou návštěvníky na 25. ročník rytířských slavností Křivoklání. V prostorách jednoho z našich nejstarších a nejvýznamnějších hradů českých knížat a králů,  potkáte 5. a 6. října šermíře, tanečnice, kejklíře, prožijete divadelní příběhy, udatné rytíře i raubíře, ohmatat si zbraně a zbroje či vystřelit z luku nebo kuše. Těšit se mohou malý i velcí, zábavy a dobrot bude dostatek.

Představovat blíže šermíře ze skupiny Merlet by bylo nošením dříví do lesa. Bezesporu nejlepší česká skupina už na hradech vystupuje jen výjimečně, věnuje se hlavně natáčení historických filmů pro nejzvučnější světové produkce. Křivoklátu však zůstává věrná. Uvidíte také výcvik dravců i koní a nebude chybět ani dobová hudba. Na děti je také pamatováno a mohou se vydat na rytířskou stezku, na jejímž konci budou pasovány na rytíře.

Po celý den se stanete součástí mimořádného zážitku a alespoň na chvíli se budete moci vrátit do časů statečných rytířů a vznešených dam, kdy čest, síla a odvaha vévodily nejen hradu Křivoklát. Nenechte si tuto jedinečnou podívanou pro dospělé a zábavu pro děti ujít. Po oba dva dny bude hradní brána otevřena od 10:00 do 18:00. České dráhy vypravují v sobotu 5. října na Křivoklání nostalgický vlak tažený parní lokomotivou, který vyjíždí z nádraží Praha – Smíchov v 09:00.