Budějovické náměstí ožije trhy. Lákadlem je kolotoč na kliku

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Již od zítřejšího dne ovládnou náměstí v krajské metropoli podzimní trhy. Představí se zde řada prodejců tradičních českých výrobků a desítky řemeslníků s originálním zbožím. Pro ty nejmenší bude jistě lákadlem dřevěný kolotoč na kliku.

Třídenní podzimní trhy na náměstí Přemysla Otakara II. začnou ve čtvrtek 10. října a potrvají do soboty 12. října 2019. Ve 125 stáncích se představí řada prodejců tradičních českých výrobků a desítky řemeslníků s originálním zbožím, někteří i s předváděním svého řemesla u stánku nebo s dětskou dílničkou, například sklář, řezbář, kameník a košíkář.

Na své si přijdou i milovníci dobrot. „Rozšířenou nabídku švestkových specialit mohou návštěvníci letos ochutnat jak u stánků s pečivem a cukrářskými výrobky, tak i u již tradičního stánku se švestkovými knedlíky. Ten nabídne také koláče, muffiny, teplé a studené nápoje, například švestky v červeném víně, sirupy a slivovici od regionálního dodavatele,“ upřesnil Pavel Řeháček, pořadatel trhů. S nejmenšími dětmi by neměli rodiče vynechat dětský dobový dřevěný kolotoč na kliku a ruské kolo.

Trhy budou doprovázet i hudební vystoupení. „Ve čtvrtek od 15:00 do 17:00 hodin vystoupí Kájova banda, v pátek od 15:00 do 17:00 hodin zahraje Kaplan’s Friends Blues Band a skupina Corso Beat. Sobotní hudební vystoupení skupin Country Rebels CB a Šumavské Osmičky jsou z důvodu vyhlášení státního smutku, zrušena,“ sdělil Pavel Řeháček.