Doprava seniorů, lidí s handicapem nebo maminek s nemocný dítětem je snazší

ZRUČ NAD SÁZAVOU – Taxík trochu jinak, než jej známe z běžného života, je v provozu již několik let, na mnoha místech v celé republice. Také ve Středočeském kraji si můžete zavolat taxi za velmi výhodných podmínek.

Je to například Senior taxi ve Zruči nad Sázavou, Domahoři, Želivci, Dubině a Nesměřicích nebo v Lysé nad Labe. Nebo Taxík Maxík, což je služba určená k přepravě seniorů, zdravotně a tělesně postižených občanů MČ Praha 5 starších 35 let, kteří jsou klienty pečovatelské služby Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Další je Taxík Maxík vedený jako příležitostná přepravní služba pro seniory a držitele průkazu ZTP, ZTP/P v Kutné Hoře. Provozní doba služby je každý pracovní den od 7:00 do 18:00 hodin. Objednání služby je možné na telefonním čísle 601 097 902 v době od 8:00 do 17:00 hodin každý pracovní den.

Nebo Handicap transport z Prahy 8, který zajišťující přepravu zdravotně postižených osob ZTP/P a ZTP po Praze a okolí v rámci Pražské integrované dopravy, také ale po celé ČR ale i do zahraničí. Do jejich 1. levnějšího pásma spadá mnoho obcí v okolí Prahy.

Služby mají samozřejmě svá pravidla, například ve Zruči nad Sázavou je určená pro občany starší 65 let a držitele průkazu ZTP a ZTP/P, s trvalým pobytem ve Zruči n. S, Domahoři, Želivci, Dubině a Nesměřicích. V pracovní dny si lze taxík objednat na den dopředu, na telefonu 604 687 220 a to od 8.00 do 15.00 hodin. Senior taxi v Lysé nad Labem je určeno osobám s trvalým bydlištěm v Lysé nad Labem ve věku 65 let a starším, nebo držitelům průkazu TP, ZTP, ZTP/P. Službu lze objednat v pracovních dnech od 7.00 do 15.00 hodin na telefonu 734 577 833 a to opět minimálně den předem. Službu PB HELP asistent objednáte pro pobočky Příbram, Beroun a Kolín na recepci, na stejném telefonu 733 708 534 v době od 6.00 do 20:00 hod, případně dle potřeby i v sobotu a neděli.

Účelem takových služeb je snadná doprava k lékaři, využití služeb ve městě, návštěva pošty, úřadů, nákupních center, hřbitovů a podobně. Ceny se pohybují hluboko pod cenami běžných taxi služeb. Zakladatel PB HELP asistent Pavel Brychca řekl, “Jsme připraveni vyhovět i maminkám samoživitelkám, které se svým miminkem jedou jednou za čas na velký nákup, nemají své auto a do kočárku se jim nákup nevejde. Naším cílem není pouze pomoc seniorům a handicapovaným s odvozem. Naši zaměstnanci – řidiči, jsou z řad registrovaných uchazečů o práci na pracovních úřadech a navíc, vybíráme ty, kteří jsou sami zdravotně postiženi, jsou však držiteli řidičského průkazu.“