Lump jeden! Ukradne drahý telefon a ještě se skrývá

PRAHA – Policisté pátrají po muži, který ukradl telefon v obchodním centru Flora. Možná ho někdo pozná na záznamech z kamer.

Krádež telefonu se udála ve čtvrtek 5. září v prodejně s elektronikou, na pražském Žižkově. „Policisté pracují na objasnění případu krádeže mobilního telefonu značky Apple iPhone Space Gray, který odcizil muž dosud neznámé totožnosti z prodejny iStores. Podezřelý využil nepozornosti prodavače a v nestřeženém okamžiku z prodejního pultu zcizil odložený mobilní telefon,“ uvedla dnes policejní mluvčí Lucie Drábková. Zloděj tak způsobil škodu přesahující šestnáct tisíc korun.

Policistům se podařilo během prošetřování skutku zajistit několik záběrů z bezpečnostních kamer, na kterých se podezřelý muž nachází. Oblečený byl značkově, do tmavého trika s krátkým rukávem a výrazným žlutým nápisem REPLAY a šedých kalhot. Na nohou měl podezřelý černé boty NIKE s bílou podrážkou. Mluvil plynule češtinou, bez přízvuku. Pachateli hrozí za spáchání trestného činu krádež až dvouletý trest odnětí svobody. Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím policisty na lince 158.