Synáček se rozzuřil. Zanechal za sebou pořádnou spoušť

PRAHA – Muž pod vlivem alkoholu rozkopal dveře, pak rozšlapal mobilní telefon, a nakonec se vrhl i na svého otce.

„Do ulice K Řeporyjím vyjížděli strážníci na žádost Policie ČR. Podle svědka měl dvaatřicetiletý muž hned po příchodu vyvolat hádku se svým otcem, která vygradovala tím, že rozkopal vchodové dveře. Pořád mu to ale nestačilo, a tak hodil na zem svůj mobilní telefon a ve vzteku ho rozšlapal. Potom fyzicky napadl svého otce,“ uvedla k případu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Dramatickou situaci sledoval svědek, který následně přivolal pomoc voláním na tísňovou linku. Nejprve se ale snažil agresora uklidnit slovně, ale to v žádném případě nepomáhalo. Proto vzal plastovou nohu od stolu a napadeného otce s ní chránil před opilým rozzuřeným synem. To se nakonec podařilo. Hlídce strážníků pak převyprávěl celý dramatický průběh synova řádění.

Surovec výpověď svědka nerozporoval, ale opět ho rozpálila doběla. Strážníci proto museli užít chvatů a hmatů, dokonce i pout, aby horkou hlavu opět zchladili. Rovněž prokázali přes tři promile alkoholu v dechu útočníka. Následně byl muž převezen do protialkoholní záchytné stanice. Jeho přestupky se nadále bude zabývat správní orgán. Motiv svého jednání muž strážníkům odmítl prozradit.