Video: Ocitli se omylem v tunelu. Světlo na jeho konci jim ukázali až strážníci

PRAHA – Pozorní a překvapení řidiči nahlásili pohyb chodců v jednom z tunelů komplexu Blanka. Zásah strážníků byl rychlý a zkušený. Chodci pak museli sáhnout do peněženek.

Nezvyklý pohled se naskytl překvapeným řidičům v Bubenečském tunelu. Po kraji si to tam štrádovali dva chodci, a ještě vedli své bicykly. Někteří projíždějící neváhali a odpovědně kontaktovali tísňovou linku a na nebezpečnou situaci upozornili městské strážníky. „Operátor kamerového systému dvojici našel a navedl k místu autohlídku strážníků. Zároveň okamžitě požádal o aktivaci výstražné informace, že se v tunelu pohybují chodci a aby tomu řidiči přizpůsobili svoji rychlost,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Během několika okamžiků přijela dvě vozidla Městské policie pod majáky, aby byli řidiči dostatečně varováni, a dva ze strážníků bezpečně dovedli manželský pár z ciziny i s jejich koly mimo tunel, na povrch. Tam jim ovšem za nerespektování zákazové značky napařili pokutu, každý musel sáhnout do peněženky a ulehčit jí o pět set korun.