Na Cukrovaru se obyvatelé Kralup dočkají ještě během podzimu velkých změn!

KRALUPY NAD VLTAVOU – Na Cukrovaru budou v druhé polovině listopadu dokončeny práce na obnově prostranství, které nově ponese název Park přátelství. Pojmenování je reakcí na loňské podzimní události spojené s výročím 100 let republiky, kdy zde byly vysazeny stromy partnerských měst. Letos se však obyvatelé dočkají mnohem zásadnějších změn.

Obnova zeleně, nová výsadba i amfiteátr

Zastaralý park projde revitalizací. Obnoveny budou veškeré plochy a prvky veřejné zeleně, rovněž dojde i na založení trvalkových záhonů a trávníků. „V rámci projektu jsme zachovali cestu napříč parkem, která bude mít nově mlatový povrch. Dočkáme se zde i jakéhosi vyvýšeného valu s amfiteátrem. Nové výsadby budou zároveň rozmístěny tak, aby tvořily logo města,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic a správy majetku.

Ideální místo na potkávání

Náklady na realizaci „Parku přátelství“ přijdou město přibližně na dva miliony korun, na akci se však podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí (450 tisíc Kč). „Dotace se vztahuje pouze na výsadbu zeleně. Veškeré další náklady jdou již z našich zdrojů. I tak si ale myslím, že se investice vyplatí. Park byl již zastaralý a obnovu si zaslouží. Myslím si, že vznikne ideální místo na to, aby se zde lidé mohli potkávat. V budoucnu by se tu rovněž mohly konat kulturní akce menšího rozsahu. Primárně však bude park sloužit k relaxaci a odpočinku,“ uvedl místostarosta Libor Lesák.