Těšil se na dovolenou, místo pobytu v luxusním apartmánu ale přišel o dvacet tisíc

ZLÍN – Jedenačtyřicetiletý muž ze Zlína narazil na internetu na inzerát poskytující ubytování v luxusním zahraničním apartmánu. Když ale peníze za pobyt uhradil, poskytovatel s ním přestal komunikovat. Brzy vyšlo najevo, že naletěl podvodníkům. O případu dnes informovala policie.

V polovině září se muž přes mail domluvil s poskytovatelem ubytování o rezervaci termínu a částce, kterou je potřeba předem uhradit. „Muž tedy bankovním převodem uhradil požadovaných osm set euro na daný účet a ubytovateli zaslal kopii svých cestovních dokladů i doklad o provedené platbě. Přišla mu zpráva o rezervaci ubytování,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ještě před cestou se chtěl muž ujistit, že je apartmán na jeho návštěvu připravený. Email se mu ale vrátil jako nedoručený s tím, že uvedená adresa neexistuje.

Tehdy začal tušit, že je něco špatně a ubytování si pro jistotu zarezervoval i na jiném místě. Při návštěvě v zahraničí se šel podívat na adresu původního ubytování a nestačil se divit. Uvedená adresa ho totiž dovedla k obchodnímu centru. „Uvědomil si, že se stal obětí podvodu. Přišel o více než jedenadvacet tisíc korun a po návratu celou situaci oznámil na policii,“ uvedla Kozumplíková.

Případ teď řeší zlínští policisté. „Za trestný čin podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Kozumplíková.