Cizinka obírala Zlíňany pod záminkou sbírky pro hendikepované

ZLÍN – Podvod s mezinárodní sbírkou pro hendikepované je stále „v kurzu“. Důkazem je cizinka, která se ve Zlíně snažila přesvědčit několik lidí, aby jí přispělo. „Dobrou zprávou ale je, že většina oslovených spoluobčanů již ví, že se o podvod jedná a na slaboduchou léčku neskočí,“ sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Žena z východního Balkánu uplynulou sobotu obtěžovala jednoho z kolemjdoucích na parkovišti u obchodního centra ve středu Zlína. Ten jí naštěstí nedal ani korunu a ihned zavolal městskou policii. „Hlídka MP Zlín následně zjistila totožnost dvaatřicetileté ženy, která předložila důvěrně známý dokument týkající se údajné mezinárodní sbírky pro neslyšící a tělesně postižené lidi a chudé děti. Současně se ke strážníkům přihlásili další dva svědci, které dotyčná bez úspěchu oslovila s žádostí o peníze,“ uvedl Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Protiprávní jednání bylo v tomto případě vyřešeno uložením pokuty příkazem na místě. Přesto již po několikáté doporučujeme veřejnosti, aby dobře zvažovala, komu své finanční prostředky věnuje. Zatímco při oficiální veřejné sbírce jsou vybrané peníze skutečně použity na bohulibé účely, v případě zmíněných podvodníků putují výhradně do jejich kapes,“ upozornil Pavel Janík.

Foto: MP Zlín