Řidič zemřel u Fulneku při čelní srážce s nákladním autem, soud nařídil pitvu

FULNEK – Policisté nadále intenzivně vyšetřují tragickou dopravní nehodu osobního automobilu s nákladní soupravou u Fulneku. Během ní přišel o život 54letý řidič osobního auta Škoda Superb.

„Hlášení o nehodě na silnici I/57 u Fulneku jsme dostali 10. července okolo dvaadvaceti hodin večer. Při vyšetřování jsme zjistili, že řidič osobního auta jedoucího ve směru z Fulneku na Nový Jičín z nezjištěných příčin přejel do levé poloviny vozovky. V tu chvíli došlo k čelnímu střetu s protijedoucí nákladní soupravou, “ popisuje nehodu mluvčí policie René Černohorský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Krajští záchranáři potvrdili, že při střetu řidič osobního automobilu utrpěl mnohočetná zranění, kterým na místě dopravní nehody podlehl.

Orientační dechová zkouška vyzněla u 31letého řidiče nákladního motorového vozidla jako negativní. Ani k vážnému zranění u něj nedošlo. „Měl lehce poraněnou dolní končetinu. Po poskytnutí péče jej záchranáři ponechali na místě zásahu, transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Jinak je tomu ale u zemřelého 54letého muže. U něj soud nařídil pitvu ke zjištění, zda v době jízdy nebyl pod vlivem alkoholických nápojů nebo omamných látek. Celková hmotná škoda na majetku je vyčíslena řádově v několika stovkách tisíc korun.