Hasiči během víkendu zasahovali u jedenácti dopravních nehod v Libereckém kraji

LIBERECKÝ KRAJ – Se zhoršujícím se počasím stoupá také počet dopravních nehod. Během víkendu hasiči v celém Libereckém kraji vyjížděli k jedenácti případům dopravních nehod.

Nejvíce se bouralo na Liberecku. Během soboty vyjeli hasiči k pěti případům. Nejvážnější situace byla přímo v Liberci na komunikaci I/35, kde se střetly dva osobní automobily. V obou dopravních prostředcích cestovalo celkem pět osob. Hasiči po příjezdu poskytli řidičce předlékařskou pomoc a po příjezdu zdravotní záchranné služby ji předali do rukou zdravotníkům. „Hasiči zajistili místo zásahu. Vlivem dopravní nehody došlo také k úniku pohonných hmot, které hasiči zasypali sorbentem. Jednalo se o úsek dlouhý cca 40 metrů. Komunikace byla po celou dobu zásahu záchranných složek uzavřena,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Lucie Hložková. Zdravotní záchranná služba si převzala k ošetření celkem pět osob.

K dalším čtyřem dopravním nehodám vyjeli hasiči na Českolipsku, kde se v důsledku špatné viditelnosti a mlze bouralo u Nového Boru. I tato dopravní nehoda si vyžádala jednu zraněnou osobu, kterou si převzali k ošetření záchranáři ze zdravotnické záchranné služby. V tomto případě bylo nutné provést protipožární opatření a unik pohonných hmot zasypat sorbentem. Silnice u Nového Boru byla po celou dobu uzavřena. Bouralo se také na Jablonecku, kde hasiči vyjížděli ke dvěma případům. V Obci Držkov se střetly dva osobní automobily. Tři zraněné osoby si převzali zdravotníci zdravotní záchranné služby, hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření.

Foto: HZS Libereckého kraje