Havlíčkobrodští kriminalisté stále pátrají po svědcích z noci, kdy zemřel 16letý mladík

HAVLÍČKOBRODSKO – Mladíka, který šel po silnici mezi Sobíňovem a Ždírcem nad Doubravou v sobotu 12. října v noci, zřejmě srazilo auto. S touto verzí stále pracují havlíčkobrodští kriminalisté a opět žádají o pomoc případné svědky tragické události. Konkrétně hledají řidiče auta, které na kruhovém objezdu ve Ždírci nad Doubravou zachytily kamery v čase 01.59 hodin v noci.

Tělo teprve šestnáctiletého mladíka bez známek života našli náhodní kolemjedoucí v sobotu 12. října kolem druhé hodiny ranní na okraji silnice II/345 mezi obcemi Sobíňov a Ždírec nad Doubravou. I přes poskytnutí okamžité pomoci přivolaný lékař konstatoval smrt. V současné době je hlavní prověřovanou verzí kriminalistů, že mladíka srazilo zatím nezjištěné auto.

Foto: Policie ČR

Havlíčkobrodští kriminalisté prověřili všechny dostupné kamerové záznamy, které by mohly pomoci při prověřování okolností úmrtí mladíka. Kamery na kruhovém objezdu ve Ždírci nad Doubravou zachytily auto v provedení combi pravděpodobně světlé barvy. „Mohlo by se jednat o vozidlo tovární značky VW Passat combi, VW Golf combi, VW Bora combi, VW Polo combi, Škoda Octavia combi I. popřípadě podobné těmto konkrétním vozidlům – viz foto pořízené z kamerového systému obce Ždírec nad Doubravou,“ upřesnila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Toto auto na kruhový objezd najelo ve směru od Sobíňova a po vyjetí z kruhového objezdu pokračovalo v jízdě zřejmě směrem na Krucemburk. „Avšak další průběh jízdy tohoto vozidla obcí Ždírec nad Doubravou na jiných kamerách zaznamenán nebyl,“ prozradila Dana Čírtková s tím, že toto zatím neznámé auto projíždělo přes kruhový objezd dne 12. října v čase 01.59 hodin.

Kriminalisté by uvítali, kdyby se jim přihlásil řidič tohoto auta. Se svým svědectvím se mohou přihlásit případně další osoby, které by mohly podat bližší informace k uvedenému vozidlu nebo k prověřované události.

Pokud máte jakékoliv informace, které by mohli osvětlit okolnosti tragického úmrtí 16letého chlapce v noci 12. října, volejte na linku 158 nebo se obraťte přímo na kriminalisty z oddělení obecné kriminality SKPV územního odboru Havlíčkův Brod – telefonické spojení – 974 271 326, 974 271 320, případně kontaktujte vyšetřovatele případu na e-mailu: pavel.vidner@pcr.cz nebo frantisek.steidl@pcr.cz.