V lesích a na polích začala lovecká sezóna

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Se začátkem myslivecké sezony a lovem drobné zvěře, začaly také policejní kontroly honů. Hlavní lovecká sezona, kdy se lovci zaměřují hlavně na bažanty a zajíce je v plném proudu.

Kontroly budou zaměřené hlavně na bezpečnou manipulaci se zbraněmi a střelivem, technický stav zbraní, kontrolu dokladu o pojištění a kontrolu předepsaných dokladů. Myslivci již dobře vědí, že alkohol je striktně zakázán a tak
se nemusejí obávat testů zaměřených na alkohol a návykové látky, které bude policie také provádět.

„Odbor pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, bude na těchto společných lovech provádět kontroly nad dodržováním povinností a zákazů danými ustanovením § 29 zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu a na dodržování povinností stanovených zákonem č. 441/2001 Sb. o myslivosti,“ upozorňuje tisková mluvčí PČR Barbora Schneeweissová.

V teritoriu Středočeského kraje bylo již ve dnech 7. až 9. listopadu letošního roku zkontrolováno 313 lovců a jejich zbraní, při kterých bylo provedeno 248 orientačních zkoušek na alkohol. Celkem bylo zkontrolováno 28 mysliveckých spolků. Všichni lovci měli doklady i své zbraně v naprostém pořádku a ani orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu neprokázaly, že by některý z lovců požil alkohol. A tak tomu snad bude i v dalších týdnech.