Život seniora zachránila policie

KRHANICE, DOLNÍ POŽÁRY – V pondělí večer se na polici obrátila žena z obce Dolní Požáry, která se bála o život svého muže.

Manžel, si kolem šestnácté hodiny vyšel na pravidelnou procházku, odkud se však nevrátil. Protože jej sama nenašla, i když trasu několikrát prošla, obrátila se na policii. Policejní hlídka z Benešova musela najít dvaasedmdesátiletého muže co nejdříve, venku se začínalo stmívat a zdravotní stav seniora v chladném počasí byl ohrožen. Muž trpěl zdravotními problémy a v případě nouze by nebyl schopen sám přivolat pomoc. Policisté na místo okamžitě přivolali ke spolupráci další kolegy, včetně policejního psovoda se psem, hasiče i záchrannou službu.

Rozdělili se a pečlivě prohledali dům i jeho blízké okolí. Museli postupovat rychle, byla tma a teplota neustále klesala. Muž byl venku už několik hodin a reálně se tak ocitl v ohrožení života. Pátrací akce ale nakonec dopadla úspěšně. Pohřešovaného muže nalezli policisté nedlouho po oznámení živého a zdravého, krátce po devatenácté hodině na louce, za lesem, poblíž jeho bydliště. Klečel na zemi, nemohl vstát, byl vyčerpaný, podchlazený a třásl se. Zdravotníci jej po vyšetření přenechali v domácí péči manželky.

„V tomto případě bylo štěstí, že se žena obrátila na policii včas. Díky rychlé pátrací akci a perfektní spolupráci všech záchranných složek vyvázl muž z této nepříjemné situace živ a zdráv,“ sdělila tisková mluvčí PČR, Eva Stulíková.