Mladík se svým vozem skončil na střeše. Ve hře byl alkohol

ČESKOKRUMLOVSKO – Policisté z Českokrumlovska sdělili v uplynulých dnech podezření ze spáchání několika přečinů osmnáctiletému mladíkovi. Ten na začátku listopadu se svým vozidlem při nehodě skončil na střeše. Ve hře byl navíc alkohol, a to ještě není vše.

Nehoda se stala 2. listopadu 2019 po půl čtvrté hodině ranní v katastru obce Přísečná na Českokrumlovsku. „Řidič osobního vozidla Peugeot při sjíždění z mírného kopce a projíždění levotočivé zatáčky zřejmě vlivem podnapilosti vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do směrového sloupku, vjel do silničního příkopu, zde se několikrát otočil přes střechu a poté zůstal stát na střeše,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná. Ve vozidle zůstal zaklíněný řidič i jeho spolujezdec.

Nehoda u obce Přísečná na Českokrumlovsku (zdroj Policie ČR)

Dechová zkouška u řidiče bezprostředně po vyproštění z vozidla ukázala, že se muž posilnil před jízdou alkoholem. Policisté mu naměřili téměř 1,4 promile alkoholu v dechu. Po prvotním ošetření na místě byli oba pasažéři vozidla převezeni na ošetření do nemocnice.

„Dalším šetřením bylo zjištěno, že mladík neoprávněně užil uvedené vozidlo Peugeot 306 a navíc řídil bez potřebného řidičského oprávnění. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení,“ dodala Lenka Pokorná.