Kapsáři řádili na kroměřížském výstavišti. Během dvou hodin přišli čtyři lidé o peníze

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížští policisté se od včerejšího rána zabývají krádežemi, ke kterým došlo v areálu výstaviště Floria na probíhající prodejní akci. „V rozmezí dvou hodin a to od čtvrt na sedm do čtvrt na devět ráno se ztratily celkem čtyři peněženky, vždy s určitou finanční částkou, osobními doklady a ve dvou případech i platebními kartami,“ popsala policejní mluvčí Barbora Balášová. Mezi čtyřmi okradenými byli i dva prodejci.

Krádeže proběhly stejným způsobem. „Zloděj v nestřeženém okamžiku vytáhl peněženku, ve dvou případech z boční kapsy kalhot a v dalších dvou z kapes bundy,“ popsala Balášová.

Dva z poškozených přišli na výstaviště nakoupit, další dva patřili k prodejcům. Jeden z nich prodával králíky a druhý korely a ke krádeži došlo přímo na místě, kde zboží nabízeli. Dvě z peněženek se později našly na toaletách. Doklady v nich byly, peníze ale ne.

Neznámý pachatel nebo pachatelé svým jednáním způsobili škodu přesahující osmnáct tisíc korun. „Dopustili se trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí až dva roky vězení,“ dodala Balášová.

V souvislosti s těmito krádežemi se policie obrací s žádostí o pomoc i na veřejnost. „Pokud si návštěvníci či prodejci všimli něčeho podezřelého, mají k těmto případům jakýkoliv poznatek, ať se obrátí na policii a to buď na čísle 974 675 651 nebo na bezplatné lince 158,“ vyzvala Balášová.