Muž přišel při nehodě o nohu

BEROUNSKO – Vážná autonehoda, která skončila amputací nohy jednoho z řidičů je v řešení Berounských policistů.

V neděli 17. listopadu 2019 ve 20:30 hodin došlo na dálnici D5, na 14 km ve směru na Plzeň k vážné dopravní nehodě. Do kamionu zezadu narazil řidič vozu VW Touran, z havarovaného auta mu pomohli ostatní řidiči a pak správně čekal na příjezd složek integrovaného záchranného systému za svodidly. Bohužel se tento 54 letý muž rozhodl, vrátit se k svému vozu na dálnici, kde jej smetl právě přijíždějící 72 letý řidič v Mazdě. Při druhé nehodě muž utrpěl amputaci nohy a byl následně letecky dopraven do pražské nemocnice.

„Policisté důrazně apelují na všechny řidiče, aby v případě poruchy nebo dopravní nehody na dálnici vždy co nejrychleji opustili svá vozidla i s osádkou, nikdy nečekali na příjezd policistů uvnitř automobilů a po označení místa výstražným trojúhelníkem, oblečeni vždy do reflexních vest už při odchodu z vozidla, se přesunuli za dálniční svodidla do bezpečného prostoru a tento již neopouštěli,“ varuje tisková mluvčí PČR Marcela Pučelíková.

Příčiny jeho chování, proč se rozhodl vrátit do auta, nejsou zatím známé a ani u něho nebylo možné provést dechovou zkoušku. U řidiče kamionu i vozidla Mazda byla dechová zkouška na alkohol provedena na místě s negativním výsledkem.