Video: Použili sprej na soupravu metra i jako zbraň!

PRAHA 18.11.2019 – Trojice zakuklenců se vrhla se spreji na soupravu metra ve stanici Motol. Pak zaútočili i na pracovníky, kteří jim chtěli řádění překazit. Stříkali jim barvu do obličeje a pak utekli. Policie hledá vandaly.

„Případ se stal ve čtvrtek dvacátého čtvrtého října, ve stanici metra Motol, a zaznamenala ho bezpečnostní kamera umístěná uvnitř nástupiště. Na záběrech je vidět neznámou trojici, jejíž členové kolem dvaadvacáté hodiny vběhli do prostoru nástupiště metra, a začali sprejovat na poslední vagon soupravy. Sprejeři se nenechali odradit ani přítomností cestujících. Nepřestali ani ve chvíli, kdy se na místo dostavila obsluha metra, která se jim snažila v nelegální činnosti zabránit,“ uvedla dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Dva z trojice pachatelů klidně pokračovali ve „zdobení“ soupravy, a třetí je začal bránit stříkáním barvy do obličeje zaměstnanců přepravce. Nakonec se do potyčky zapojili všichni podezřelí, a posléze utekli do areálu nemocnice. Trojice je hledána pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za což jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Pokud máte k případu jakékoliv poznatky, případně, pokud jste ve zmíněnou dobu provedli v místě záznamy na svá zařízení, kontaktujte linku 158. Případně rovnou kontaktujte policisty na místním oddělení Zličín, který případ prošetřují.