Ukradl plato vajec, ale míchanici dělat nechtěl

PRAHA – Krabici čokoládových vajec ukradl muž v supermarketu. Načapali ho však strážníci. Zloděj začal mohutně utíkat, lup ponechal na místě.

S celou krabicí čokoládových vajíček vyběhl jednatřicetiletý muž ze supermarketu v Matějské ulici. Neměl však mnoho štěstí, protože rovnou minul hlídku městských strážníků. „Ty vzápětí oslovil jeden svědek, s tím, že viděl, jak dotyčný s batohem na zádech ukradl plato čokoládových vajíček,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Strážníci na nic nečekali a vydali se za zlodějem vajíček. Toho dostihli v ulici Nad Lesíkem, kde se zastavil, aby lup přendal z nápadné krabice do batohu.

Z náhlého příchodu strážníků byl muž natolik překvapený, že instinktivně odhodil krabici i batoh na zem a vydal se na zběsilý úprk před spravedlností. Se svým sprintem a hlavně dechem nevydržel dlouho, a po několika desítkách metrů se v další ulici sesul na zem, a předpisově dal ruce za záda. Strážníci ho odměnili nasazením pout. Zboží, které mělo hodnotu zhruba tisíc čtyři sta korun, bylo v pořádku navráceno do prodejny, a přestupkem muže se nyní bude zabývat správní orgán.