Vyhlédl si zdánlivě slabou oběť, neslyšící ženu. Zaútočil na ní pistolí a obuškem

PRAHA – Neznámý pachatel zaútočil na neslyšící ženu. Ohrožoval ji pistolí a teleskopickým obuškem. Policisté mají záznamy z kamer, ale útočník zatím uniká.

„Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu od pondělí čtvrtého listopadu řeší případ loupeže, která se stala večer v Křesomyslově ulici v Praze 4. Obětí přepadení se stala jednašedesátiletá neslyšící žena, která šla po ulici,“ uvedl dnes policejní mluvčí Jan Daněk. Žena šla podle záznamů z kamer po ulici, a za ní se rychle blížil neznámý útočník. Pachatel na ni zničehonic zezadu zaútočil, a přiložil ženě k hlavě pistoli. Ve druhé ruce měl teleskopický obušek. Přes obličej měl agresor pro jistotu šátek.

Začali si přetahovat o ženinu kabelku. Napadená se však ubránila, kabelka jí zůstala a útočník z místa činu utekl. Na další záběrech je patrné, jak s někým expresivně telefonuje a následně ukrývá pistoli a obušek za zídku na schodišti. „Při loupeži nevznikla žádná škoda, a nedošlo ani ke zranění. Přesto pachateli hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ doplnil mluvčí. Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo máte k případu další informace, kontaktujte prosím linku 158.