Valašské Meziříčí se chystá na Vánoce. Světelná výzdoba brzy prozáří městské ulice

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Přípravy na Vánoce jsou v plném proudu i ve Valašském Meziříčí. Ještě než se rozsvítí vánoční strom a otevřou se první stánky na náměstí, město rozzáří světelná výzdoba. Ta bude letos ještě bohatší než loni.

Pracovníci technických služeb už v těchto dnech instalují výzdobu v ulicích. „Celkem se jedná o 125 světelných ozdob na sloupech veřejného osvětlení, jedenáct nasvícených listnatých stromů v centru města a také vánoční stromy na náměstí a v místních částech Bynina, Hrachovec, Juřinka a Podlesí,“ vypočítal Jaroslav Straka z odboru komunálních služeb radnice.

Vánoční výzdoba se rozsvítí první adventní neděli 1. prosince. Tentokrát zkrášlí ještě více ulic než v předchozím roce. „Letos nově vánočně nasvítíme Uličku mezi mostem na ulici Mostní a Křižnou. Vánoční hvězdy na sloupech veřejného osvětlení prozáří také ulice Masarykova od okružní křižovatky u kostelíka sv. Jakuba a Vsetínská až po křižovatku s ulicí Šafaříkova,“ přiblížila místostarostka Yvona Wojaczková.

Vánoční světlené dekorace nebudou chybět ani na náměstí a v přilehlých ulicích. „Vedle výzdoby na sloupech veřejného osvětlení se rozzáří stromy před budovou pošty a v dolní části náměstí, ale také budova radnice. V pátek 6. prosince pak během Mikulášského jarmarku rozsvítíme v pět odpoledne spolu s dětmi vánoční strom na náměstí,“ pozvala místostarostka.

Adventní program zahájí Mikulášských jarmark a po něm se Meziříčané mohou těšit na tematické Vánoční trhy, které potrvají až do 23. prosince. V rámci bohatého kulturního programu vystoupí i Anna K., Lukáš Pavlásek, Prague Queen – World Tribute Band nebo Brouci Band – The Beatles revival.

Slavnostní zakončení roku pak proběhne v úterý 31. prosince během Silvestrovských oslav. Po novoročním přání starosty Roberta Stržínka rozzáří město slavnostní ohňostroj.

Zdroj: Město Valašské Meziříčí
Zdroj: Město Valašské Meziříčí