Zloděje celou dobu sledovala kamera. Spravedlnosti však stále unikají

PRAHA 20.11.2019 – V Praze 9 řádila dvojice maskovaných zlodějů. Z garáže odcizili stolní brusku. Zachytila je bezpečnostní kamera, policisté dosud nikoli.

Do garáže rodinného domu v Markupové ulici na Praze 9, přišla krást dvojice dobře připravených a mrštných zlodějů. Vypáčili podlouhlé plastové okénko, zároveň rozbili jeho skleněnou výplň. Tímto okénkem se hbitě dostali dovnitř a tam prohledávali vybavení, a vybírali si, co jejich nenechavé ruce odnesou. „Policisté během vyšetřování zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět neznámá dvojice při krádeži,“ aktuálně uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Nakonec se maskovaná dvojice, která pracovala v rukavicích, spokojila se stolní bruskou. Tu protáhli úzkým okénkem a stejně tak i svá těla. Dvaapadesátiletému poškozenému tak vznikla škoda dosahující částky dvacet tisíc korun. Celý případ, který policisté z místního oddělení Horní Počernice prošetřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež vloupáním a poškození cizí věci, se stal počátkem měsíce října. V případě dopadení a odsouzení, hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na dva roky. Pokud muže na záznamu poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, kontaktuje prosím linku 158.