Poslední host po zavíračce přepadl barmanku. Byl to protřelý recidivista

ŠUMPERK – Poslední z hostů v jednom šumperském podniku místo zaplacení útraty obral barmanku o tržbu, alkohol a cigarety. Policisté ho asi po hodině zadrželi, teď si pobyde za mřížemi.

Případ se stal v pondělí 25. listopadu asi půl hodiny před půlnocí v jednom se šumperských podniků. Poslední host, 48letý muž, počkal do zavíračky a pak místo aby barmance zaplatil útratu, strčil do ní, až upadla na zem. „Následně ji měl několikrát udeřit a pod pohrůžkou zabití se domáhat vydání peněz. Ženě nezbylo, než v obavě o svůj život útočníkovi peníze vydat. S třemi tisíci korunami, které takto vyzískal, se ale útočník nespokojil a ženu měl dále přinutit k tomu, aby mu do připravené igelitové tašky dala několik krabiček cigaret a láhev alkoholu. Poté z místa utekl,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Při potyčce se žena lehce zranila.

Na základě popisu policisté tohoto muže i s lupem zadrželi asi za hodinu v Šumperku na Hlavní třídě. Zjistili, že muž má za sebou bohatou trestní minulost, zejména majetkového charakteru. Letos v červnu se měl se svým komplicem vloupat do prodejny potravin v Hanušovicích, odkud si odnesli alkohol, cigarety, cukrovinky a další zboží v hodnotě za více než 30 tisíc korun. V pátek 22. listopadu po osmé hodině večer měl také svou bezohlednou jízdou způsobit dopravní nehodu v Bludově. „Ve stoupání, při jízdě ve směru na Šumperk, přejel s vozem značky Renault Clio částečně do protisměru,  kde narazil do zpětného zrcátka protijedoucí Octavie a také do boku jejího přívěsného vozíku. Bezprostředně po nehodě z místa utekl. Jak policisté zjistili, měl podezřelý k útěku hned několik důvodů. Pro svou předchozí trestnou činnost byl v hledáčku policie, není držitelem příslušného řidičského oprávnění a vozidlo, které užil k jízdě, bylo v zahraničí hlášeno jako odcizené. Havarované vozidlo policisté zajistili. Při nehodě vznikla škoda za předběžně 50 tisíc korun,“ popsala nehodu Vybíhalová. Policie poskytla fotky z nehody.

Včera odpoledne policejní komisař tohoto muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. S ohledem na jeho bohatou trestní minulost podal podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému dva až deset let za mřížemi.