Video: V centru Prahy se dějí věci! Jeden muž útočí na strážníky, druhý zase na auto. Jogurtem

PRAHA – Muž zastavil na Václavském náměstí vozidlo na zákazu. Zasahující strážníky posléze napadl. Druhý muž útočil v Jindřišské ulici na bezbranné zaparkované auto. Jogurtem.

Zaparkovat vozidlo na Václavském náměstí je oříšek. A co teprve, pokud máte velkou dodávku. Jeden řidič to vyřešil po svém a zaparkoval na zákazu zastavení. Bylo tam místo. „Strážníci přišli řidiče na přestupek upozornit a vyzvali ho, aby z místa odjel. Okamžitě to od naštvaného řidiče schytali. Nejprve slovně, a během řešení přestupku, i fyzicky,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídka musela osmadvacetiletého muže usměrnit pomocí chvatů a hmatů. Přestupkem se nyní bude zabývat správní orgán, a byla vyrozuměna i Policie ČR.

Jiný případ se odehrál v nedaleké ulici Jindřišské. Tam přivolala zoufalá řidička zaparkovaného osobního vozu strážníky, protože jí někdo vůz bombardoval jogurtem. „Po příjezdu strážníků na místo, postával pachatel nedaleko. V ruce měl tašku plnou jogurtů, sám byl potravinou rovněž potřísněn. Celou situaci jen pozoroval,“ uvedla mluvčí. Šestatřicetiletý muž se k činu doznal, ostatně dokazování nebylo náročné. V tom okamžiku ovšem přestal se strážníky spolupracovat. Muž odmítl prokázat svoji totožnost, i situaci odčinit úklidem, a tak byl předveden na policejní stanici. I tímto případem se bude zabývat správní orgán.