Vražda důchodkyně byla objasněna!

HRADECKO – Opuštěná seniorka byla nalezena ve svém bytě na Hradecku mrtvá. Policisté po pitvě zjistili, že zemřela násilnou smrtí a začali po pachateli pátrat. Stop bylo málo a nebyl znám ani motiv. Pachatele nakonec dopadli na Hořicku.

V pátek 29. listopadu se jedenačtyřicetiletý muž rozhodl, že odcizí peníze z bytu své sousedky, šestasedmdesátileté důchodkyně. Bydleli spolu v bytovce na jednom patře a k ní do bytu se dostal lstí, že jí provede drobné opravy. Když si seniorka všimla, jak ji krade peněženku, fyzicky ji napadl. Žena utrpěla těžká zranění, kterým bohužel podlehla. Vzhledem k tomu, že bydlela sama, nařídili policisté pitvu. „Byla prokázána skutečnost, že se opravdu jednalo o násilnou smrt,“ uvádí policejní tisková mluvčí Magdaléna Vlčková.

Pátrání nebylo zpočátku pro kriminalisty jednoduché. Nakonec se dověděli o tom, že zavražděná byla se svým sousedem v častém kontaktu a začali po něm pátrat. Dostihli ho na Hořicku, kde se jim čtyřicátník k činu sám doznal, a nyní je ve vazbě. „V případě uznání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání až dvaceti let, nebo trest výjimečný,“ dodává mluvčí.