Přírodní kosmetika, cesta ke zdravé a krásné pleti a vlasům

Přírodní kosmetika šetrná k přírodě i k lidskému zdraví si získává stále výraznější oblibu. Proč je tou pravou volbou prakticky pro každého z nás?

Krása a zdraví vychází z přírody

Přírodní kosmetika využívá sílu přírody k tomu, aby naše pokožka či vlasy byly hluboko vyživené, zdravější, a proto i na pohled krásnější. Tato kosmetika pokožku nezatěžuje a nijak ji nedráždí. Naopak jí vysloveně svým působením prospívá.

Obsahuje totiž řadu minerálů, vitamínů, antioxidantů a dalších prospěšných složek získaných na čistě rostlinné bázi. Zároveň se naopak vyhýbá látkám syntetickým a neobsahuje zbytečné konzervanty, parabeny, parfemace, barviva a další látky. Do přírodní kosmetiky rovněž nepatří látky ropného původu a obvykle ani látky na bázi minerálních olejů.

Přírodní kosmetika tedy usiluje o maximální kvalitu. Tuto kosmetiku mohou používat všichni bez ohledu na pohlaví, věk či typ pleti nebo vlasů. Přírodní kosmetika je vhodná dokonce i pro osoby s citlivou pokožkou nebo pro ty, kteří trpí alergiemi.

Současně je produkce této kosmetiky i výrazem respektu k přírodě. Přírodní kosmetika může být svým složením vhodná dokonce i pro vegany.

Na počátku bylo mýdlo

Přírodní kosmetika nabízí široké spektrum šetrných výrobků pro péči o vlasy a pleť. Důkazem rozmanitosti přírodní kosmetiky je také značka Sabon.

Její příběh se začíná psát už v roce 1997 v izraelském městě Tel Aviv. Kosmetika stála již na počátku fungování celého konceptu a předurčila tak další směřování životního i profesního příběhu dvou přátel.

Ostatně značka si svou filosofii vetkla i do názvu. Slovo Sabon pochází ze semitského jazyka a znamená jednoduše „mýdlo“. Právě mýdla byla vůbec prvními výrobky tehdy nově vznikající značky. Jednalo se o mýdla čerstvá, ručně vyráběná.

Ta jsou stále součástí produktového portfolia této kosmetiky. Avšak zdaleka ne jedinou. Uplynuly dvě dekády a ze Sabonu v novém tisíciletí vyrostla dospělá značka, která si svou nabídkou získala přízeň zákazníky v řadě zemí po celém světě.

Co se ovšem v čase nezměnilo, to je důraz na původní řemeslnou výrobu a na to, aby se každý produkt narodil přímo v dílnách Sabonu, kde jednotlivé suroviny procházejí pečlivýma rukama zaměstnanců a v přesně daném poměru jsou míchány. Filosofie značky se i v současnosti odkazuje na tradiční receptury.

Objevte kouzlo jménem Sabon

Exkluzivní kolekci tvoří koupelové přípravky, kosmetika určená pro péči o tělo a tvář a výrobky určené pro vlasy. Sortiment pak doplňují vůně a další dekorace pro útulný domov. Svoji oblíbenou kosmetiku Sabon si navíc můžete užít i na cestách díky speciální edici, kterou tvoří kompaktní cestovní balení.

Pod hlavičkou Sabon.cz zároveň vznikají unikátní ucelené kolekce produktů, které jsou spojené konkrétním tématem a vyznačují se půvabnými vůněmi a specifickým složením bohatým na prospěšné vyživující látky.

Při výrobě kosmetiky Sabon je kladen důraz na pečlivě vybrané vysoce kvalitní suroviny, jako je sůl, bahno a řasy z Mrtvého moře nebo vybrané rostlinné složky, které mají původ ve Středozemí, jako je olivový olej, bambucké máslo a esenciální oleje z různých rostlin nebo plodů.

S kosmetikou Sabon tak můžete každý všední den ve své koupelně proměnit v doslova magický pečující rituál, který blahodárně zapůsobí na tělo i na vaše smysly.