VIDEO: Během chvilky přišel pozorný nepozorný řidič o své auto

PRAHA – Galantní muž přivezl známou k jejímu bydlišti a ještě jí pomohl s taškami ke vchodu. Udělal však osudovou chybu a za chvíli byl bez auta. Nezbývalo, než zavolat o pomoc na policii.

Včera, nedlouho po jednadvacáté hodině odvezl muž svoji známou do Sudoměřické ulice v Praze 3,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. A nejen, že ji dovezl až před dům, ale pozorně jí pomohl i s těžkými taškami až ke vchodu domu. Udělal však zásadní chybu a ponechal nastartovaný vůz bez dozoru. Toho využil neznámý pachatel, nepozorovaně do vozu naskočil a rovnou ujel směrem k centru Prahy.

Překvapený okradený majitel vozu pouze bezmocně sledoval vzdalující se koncová světla. Naštěstí ihned vytočil tísňovou linku policie 158 a případ krádeže nahlásil. Rozjelo se pátrání, na jehož konci se po několika minutách setkala hledaná Honda s policejní hlídkou v Ondříčkově ulici. Řidič se sice hlídce pokusil ujet, ale pronásledování nebylo dlouhé a za malou chvíli už se podroboval policejní kontrole. Policisté však museli použít donucovacích prostředků, aby vozidlo, které odcizil, hříšník také opustil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Proběhla lustrace, která ukázala, že pětatřicetiletý muž je vedený jako neřidič. V minulosti měl několik zákazů řízení a navíc je veden jako osoba hledaná v celostátním pátrání. „Zadržený muž je nyní podezřelý ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnil mluvčí. Ve voze se totiž nacházely také doklady a platební karty poškozeného sedmačtyřicetiletého muže. Vzhledem k tomu, že se skutek udál v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí pachateli až osmiletý trest za mřížemi. Video z policejního zásahu naleznete na tomto odkazu.