Citlivý muž se ujal opuštěného nářadí

PRAHA – Silně znečištěný muž si nesl ve tři hodiny ráno ruční wapku a míchačku. Strážníkům řekl, že mu to půjčil kotelník na opravu domu. Tomu však zkušení zástupci zákona příliš nevěřili.

V Rostislavově ulici zastavili strážníci silně znečištěného muže ve tři hodiny ráno,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Muž měl v ruce nářadí, ruční wapku a také příruční míchačku. Strážníky se snažil odbýt výmluvou, že se jedná o půjčku od kotelníka na opravu domu. Doklady však u sebe neměl. Hlídka ho proto doprovodila do nedaleké ubytovny, kde se doklady nacházely.

Vzhledem k tomu, že strážníci pohádce o výpůjčce nevěřili, prošli s mužem celou cestu až k domnělému kotelníkovi. „V Mečislavově ulici si všimli rozbité výlohy a otevřených balkónových dveří, kde se nacházelo další nářadí,“ doplnila mluvčí. Muž přišel s dalším, neméně originálním vysvětlením. Nářadí zde prý bylo naprosto opuštěné a tak si ho vzal. Muž byl předán hlídce Policie ČR a to pro podezření ze spáchání trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.